dimarts, 21 de febrer de 2012

COM FUNCIONALITZAR CONCEPTES DE GEOGRAFIA: ANEM A INVESTIGAR SOBRE UNA CIUTAT!!!!

Aquesta setmana iniciem un projecte nou. Aquesta vegada tractarem de reforçar continguts de geografia i a la  vegada cercar maneres més dinàmiques d’aprendre.

COM HO FAREM?
Després de xerrar amb els alumn@s  de què anàvem fer i com,  vàrem começar a pensar que possibles ciutats podríem estudiar. Vàrem valorar  triar el nostre continent: Europa, i després cercar ciutats significatives. Les ciutats   triades han estat: Moscú, París, Venècia, Barcelona i Londres
Aquesta vegada hem iniciat el procés amb dues sessions de Documania.  A partir  dels  documentals “Callejeros viajeros”  hem visionat els de les ciutats triades.


MoscúBarcelonaDurant aquestes sessions anàvem prenent apunts del que ens cridàs més l’atenció i de les dades bàsiques de le ciutat (moneda, habitants, llengua, costums,…)
Una vegada visionat els documentals feim els grups i anam triant quina ciutat vol treballar cada grup.

QUINS SERAN EL PRODUCTES?
Preveim que seran tres  bàsicament: dossier, material complementari i exposició oral.
a)Un dossier on reflectirem per escrit tota la informació ben trabllada, redactada i estructurada. Cada membr@  del grup farà el seu  propi dossier encara que sigui en col.laboració de la resta de companys.
 ÍNDEX DEL DOSSIER (és una proposta flexible només que cada alumn@e / grup  pot modificar en funció del procés de la seva recerca)

1. TAPA
2. ÍNDEX
3. Contextualització geogràfica: país on es troba la ciutat triada i mapa amb la situació geogràfica.
4.  Introducció bàsica del país:
4.1 Sistema de govern (donarà peu a fer una revisio dels diferents sistemes de govern: monarquia, republica, dictadura, …)
4.2 Base econòmica  (donarà peu a fer una revisio dels diferents sistemes de gestió econòmica a més de repassar els tres sectors de la població)
4.3 Situació geogràfica: mapa d’Europa (repàs dels diferents països d’Europa)
5. DADES BÀSIQUES DE LA CIUTAT:  idioma, moneda, nº d’habitants, extensió en km2, religió /ns, bandera.
6. Característiques descriptives de la ciutat.
7. Art i cultura
8. Gastronomia, costums i festes.
9. Reflexions finals

b) Material se suport / complementari: Power points, plafons, muntatge de fotos,… a partir de la recerca feta.c) Exposició oral
Exposició oral del dossier i materials complementaris, per tal que tot el grup – classe pugui aprendre de  les cinc ciutats triades. I poder tenir una visió general i global d’Europa.
Aviat penjarem fotos!!!!!!!!!!!!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada